NYT I BO

Stringente og enkle møbler med afsæt i et skandinavisk designunivers er kernen i NYT I BO – en af Københavns ældste møbelforretninger, der markerer fem årtiers designhistorie med et fokuseret blik på fremtidens bolig. NYT I BO blev etableret af Holger Kvist i 1969 – først på en ydmyg adresse i en hvidkalket kælderbutik bag Det Kongelige Teater, men snart efter i de historiske rammer i Tietgens palæ på hjørnet af Store Kongensgade og Frederiksgade.

NYT I BO har fra første færd fungeret som en platform for funktionelt og nyskabende design, udviklet af en række af de mest innovative danske designere – fra Wegner til Børge Mogensen. Sådan var det dengang, og sådan er det stadig. De klassiske møbler, lamper, tekstiler og accessories suppleres i dag af designs skabt af unge talentfulde designere, som alle har formået at løfte arven efter de danske designklassikere med kreative bidrag, der både taler ind i historien og peger ud i fremtiden. NYT I BO satser samtidig på nye up-and-coming designere, hvis produkter og unika-værker er med til at sætte en progressiv dagsorden.

Visionen om at skille sig ud har altid kendetegnet NYT I BO. Det kommer både til udtryk igennem et nøje kurateret udvalg af designs og igennem produktionen af egne designmøbler. I samspil med dygtige designere har NYT I BO siden 1969 udviklet sin egen møbelkollektion, som fremadrettet vil blive suppleret med møbler fra designarkivet samt med nye designs, skabt i samarbejder med unge talentfulde formgivere. Kollektionen produceres på eget værksted i København.

Bag NYT I BOs egen kollektion ligger en ambition om at fastholde og videreudvikle Holger Kvists idé om demokratisk og tidløst design i ærlige materialer og med stor funktionalitet – æstetisk design i en håndværksmæssig kvalitet og med potentiale til at holde i generationer.

For Holger Kvist fungerede NYT I BO som en kreativ legeplads, hvor han igennem årtier fik mulighed for at sætte sit præg på hundredevis af danske hjem, som blev indrettet med funktionalistiske skandinaviske møbler i naturlige materialer og lyse træsorter. Op igennem 1970'erne og 80'erne blev NYT I BO landskendt for sin helt egen stil, blandt andet repræsenteret ved det ikoniske limtræsbord, den minimalistiske fyrretræsbriks og de massive kvadratiske bogkasser – alt i bæredygtige materialer og til fornuftige priser.

I dag sætter NYT I BO fortsat rammen om et nordisk designunivers, hvor dansk designhistorie møder nye talenter.

Holger Kvist Fonden

Efter Holger Kvists ønske blev der året efter hans død i 2009 stiftet en fond i hans navn med det formål at støtte almennyttige, danske kulturelle og kunstneriske formål – herunder dansk design og møbelkunst.

Det er i dag Holger Kvist Fonden, der ejer NYT I BO og ejendommen i Frederiksgade 1, som udover at huse den 50 år gamle forretning også fungerer som et dynamisk og facetteret designhus.

FREDERIKSGADE 1

Fem etager fyldt med design – det er essensen af designhuset FREDERIKSGADE 1. Det smukke palæ, der er bygget af C. F. Tietgen i begyndelsen af 1880'erne, fungerer som et internationalt udstillingsvindue for en stribe af dansk designs mest innovative aktører. Her finder man showrooms, udstillinger og arbejdende værksteder, toneangivende producenter, designere og helt nye talenter.

NYT I BO og FREDERIKSGADE 1 arrangerer i fællesskab en række events i årets løb. Huset er blandt andet en aktiv del af den årlige designevent 3daysofdesign, som tiltrækker både et dansk og et internationalt designpublikum. Ved tilmelding af nyhedsbrevet vil du automatisk blive indbudt til fremtidige arrangementer.

ON Briks

Få seneste nyt med vores nyhedsbrev

bubble