nyt i bo designkonkurrence

Hvem kan designe nyt i bos nye møbelklassikere?

I anledningen af nyt i bos 50 års jubilæum indbydes designere, designstuderende, møbelarkitekter og andre interesserede til at deltage i en designkonkurrence. Hvem kan designe nyt i bos nye møbelklassikere? Designet skal være i tråd med nyt i bos nuværende kollektions udtryk "less is more".

Umiddelbart efter 20. maj, som er deadline for indlevering af prototyper til designkonkurrencen "nyt i bo anno 2019", vil et anerkendt dommerpanel udvælge de 3 bedste designforslag, som efterfølgende vil blive udstillet under 3 Days of Design 23.-25. maj 2019. De besøgende i nyt i bo vil kunne stemme på deres favoritdesign online frem til 1. juni. Der kan også stemmes via en fysisk stemmeseddel i nyt i bo. Publikums stemmer vil ved den afsluttende bedømmelse komme til at vægte 30% i forhold til dommerpanelets 70% ved kåringen af de endelige vindere.

Fra 22. august og frem til 31. august 2019 vil det anerkendte dommerpanel med udgangspunkt i den afholdte publikumsafstemning udvælge de 2 endelige vindere af designkonkurrencen "nyt i bo anno 2019". Vinderne vil blive indstillet til Holger Kvist Fondens designpriser, henholdsvis 1. og 2. præmien, som uddeles i form af to legater ved nyt i bos 50 års jubilæum 1. november 2019. Med modtagelse af legaterne gives nyt i bo retten men ikke pligten til at sætte vinderprodukterne i produktion. På de produkter, der sættes i produktion, vil der ud over legatet tilkomme designeren en royalty på 5% af produktets salgspris i nyt i bo.

1. præmie: et legat på 25.000 kr.
2. præmie: et legat på 10.000 kr.


Holger Kvist Fonden, som er stiftet i 2009, er ejer af både møbelforretningen nyt i bo og det bagvedliggende Designhus FREDERIKGADE 1. Holger Kvist Fonden har bl.a. til formål at støtte op om dansk design – herunder dansk møbeldesign.

Blandt de besøgende som deler designkonkurrencen "nyt i bo anno 2019" på de sociale medier, vil der automatisk blive trukket lod om konkurrencens publikumspris. Vinderen vil få direkte besked og vil blive offentliggjort i forbindelse med nyt i bos 50 års jubilæum d. 1. november 2019.

Publikumsprisen er et gavekort til nyt i bo på 10.000 kr.

Designkonkurrencen - nyt i bo anno 2019

Designforslaget skal have referencer til det karakteristiske "less is more" udtryk, som er en gennemgående DNA for hele nyt i bo kollektionen - se kollektionen her.

Designeren skal sikre, at produktet har en bred kommerciel appel, samtidig med at det er funktionelt, tidløst, nyskabende og innovativt. For designkonkurrencen er der i øvrigt opsat følgende kriterier:

Produktet:

  • skal være lavet i en af de nordiske træsorter i FSC-certificeret træ
  • må ud over at være lavet i træ gerne være tilført andre naturmaterialer
  • skal have et let og enkelt udtryk og skal være i tråd med nyt i bos nuværende kollektion
  • skal kunne produceres bæredygtigt i Danmark til en kommerciel realistisk pris

Der kan vælges en af nedenstående produktkategorier:

  • spisebord, spisestuestol eller taburet
  • sengeramme, day bed eller kommode
  • skænk, reol, sofabord eller bænk

Tilmeld dig designkonkurrencen – "nyt i bo anno 2019"

Tilmelding er lukket.

Dit færdige designmateriale skal omfatte designet i form af produktprototype eller en skalamodel samt PDF indeholdende visualiseringer og evt. andre arbejdstegninger og produktionsillustrationer i A3 format. Desuden skal der være en arbejdstitel samt en kort tekst om konceptet/produktet og ideerne bag designet. Din færdige prototype/skalamodel samt beskrivelser og dine personlige data afleveres i nyt i bo senest 20. maj, mrk. "nyt i bo anno 2019". Indtil offentliggørelsen af vinderne af designkonkurrencen "nyt i bo anno 2019" forpligter deltagerne i konkurrencen sig til ikke at lave pressearbejde om deres eget bidrag til designkonkurrencen.

bubblemedia